Pavilion Rsources Room

PAVILION RESOURCE ROOM
by Răzvan Ion & Eugen Rădescu

PAVILION RESOURCE ROOM, dacă ne raportăm la definiția arhivei, este o non-arhivă personală și organizațională – nu are referințe istorice, obiective. Personală pentru că acțiunile organizației au fost pentru câțiva ani, acțiunile create de Răzvan Ion și Eugen Rădescu. Organizațională pentru că, începând din 2005, PAVLION a devenit o organizație cu o echipă extinsă.

PRR este în egală măsură o zonă inspirațională și de acțiune care conține arhiva de cercetare și documentarea acțiunilor/activităților care au generat revista PAVILION, BUCHAREST BIENNALE și centrul de artă & cultură contemporană PAVILION UNICREDIT.

Conținutul camerei (ca proiect permanent în spațiul centrului, dar și ca arhivă intinerantă) cuprinde circa 1000 de instrumente de cercetare (cărți, publicații, filme, documentarea acțiunilor organizației, lucrări de artă, dosare de cercetare curatorială pe subiecte) care provin din diferite domenii.

Extrasele PRR sunt realizate în mod cooperativ, non-istoric, dezbat subiecte diferite și generează conferințe, publicații și expoziții.

SECȚIUNI

1. ACTION documentary archive (documentație privind acțiunile organizației, publicate pe un Macmini cu imagini, filme, site-uri web, organizate cu interfața de acces + publicații, cataloage, cărți + cutii mari de carton cu invitații, cărți poștale, insigne, etc). Tot aici am organizat o zonă de cercetare pe subiecte unde veți găsi dosarele de cercetare ale curatorilor care au lucrat pentru expozițiile din centru sau pentru bienală.

2. INSPIRATIONAL research archive (cărți, reviste, cataloage, ziare, filme, videoclipuri + cutii de carton mari cu invitații, cărți poștale, etc + lucrări primite de la artiști ce colaborează cu PAVILION). Aici sunt incluse și ultimele numere ale celor mai important reviste de teorie de la Grey Room, October, New Left Review, Mute până la Artforum sau FlashArt).

3. DROP BOX (o cutie mare în care oricine poate lăsa o carte poștală, o carte, obiecte, etc.). Materialele vor fi subiectul unei selecții.

PAVILION RESOURCE ROOM este un spațiu de studiu, toate materialele disponibile pot fi studiate în locatie, dar nu pot fi împrumutate.

Accesul este gratuit. Vizitatorii care utilizează resursele spațiului sunt rugați să menționeze sursa.

Aici puteți descarca lista completă a publicațiilor.