Joi, 25 martie 2010, 19.00
CONFERINTA
ZEPPELIN NO. 19: URBANISM SITUATIONIST - WILFRIED HACKENBROICH

Conferinta "Urbanism situationist" prezinta concepte, cercetari strategice si interventii ce definesc o perspectiva alternativa asupra orasului contemporan. Care sunt limitele si alternativele la planurile de urbanism conventionale, cum se pot transforma dezvoltarile necontrolate in potentiale si cum poti gandi transformarea orasului din punct de vedere comunitar?

Mai multe exemple din proiectele de la Colegiul de Studii Avansate Bauhaus ilustreaza instrumentele de lucru si o intelegere multidisciplinara a urbanitatii. "Bordercities" este un program de cercetare si constructie teoretica bazat pe dezvoltari transfrontaliere din, printre altele, Copenhaga si Malmo sau Helsinki si Tallin. “Cities of Tomorrow” reconsidera critic problemele si potentialul actual al urbanismului modernist pe baza evolutiilor contemporane ale oraselor noi din Scotia si Singapore.

Wilfried Hackenbroich a lucrat in cadrul unor birouri de arhitectura celebre, cum ar fi OMA (Rotterdam) sau Morphosis (Los Angeles). Activitatea sa din ultimii ani are un caracter multidisciplinar asumat, de la cercetarea aplicata la proiect in lucrarile biroului Hackenbroich Architekten la un numar considerabil de concursuri, cursuri la scoli de studii avansate (cum ar fi Bauhaus Dessau) sau proiectele de cercetare si publicatiile in domeniul urbanismului.

Conferinta sustinuta in cadrul proiectului zeppelin.

www.hackenbroich.com
www.e-zeppelin.ro