30/31 Martie 2011
Artist Talk, Performance, Party
Femme Facade (Valerie Renay) - MY BLOOD IS THICKER THAN YOURS

Performer, regizor, scriitor si parte din duo-ul art-rock Noblesse Oblige, Valerie Renay, de origine franco-caraibiana, si-a petrecut jumatate din viata in Londra, unde a studiat actorie (cu Phillippe Gaulier), miscare scenica (cu Contact impro/Body Weather) si canto.

In Londra, Valerie era gazda unor nopti de cabaret (Whoopee) si evenimente de genul Gay Shame (Duckie). Este protagonista in filmul arthouse L'amour Toujours (2008) regizat de catre Edwin Brienen. De asemenea, activeaza ca Dj intr-un circuit de cluburi europene. Ca expert al pop-ului francez, mixeaza tasty electro rock indie classics cu un strop de ciudatenie si un pic de underground.

Acum locuieste in Berlin si a reaparut ca Femme Facade, alter-egoul ei. Are aparitii regulate in cluburi underground, spectacole de moda, galerii de arta, dar si la festivale internationale de performance precum Contradanca Asta Festival din Portugalia sau The New Burlesque Festival din Danemarca (difuzat pe postul national de televiziune din Danemarca).

Noul ei performance My Blood is Thicker than Yours combina rezultatele cercetarilor ei legate de practicile voodoo cu propriul simt estetic si lumea stilizata. Valerie Renay exploreaza notiunile de credinta, putere feminina, etnicitate, viata si moarte, prin reproducerea unui act ritualic de sacrificiu. Renay creeaza mai degraba o ceremonie mistica decat un show.

Programul evenimentelor

30 Martie, 2011, 20.00 Q&A cu Valerie Renay (moderat de Razvan Ion)
PAVILION UNICREDIT, Bd. Nicolae Titulescu nr. 1, Bucuresti (in Piata Victoriei)
Intrarea libera

31 Martie, 2011, 21.00 My Blood is Thicker than Yours, performance de Valerie Renay
CONTROL CLUB, Str. Academiei 19, Bucuresti (in Pasajul Victoriei)
Bilete: 25 RON
(se pot procura in avans de la Control Club sau de la Pavilion UniCredit)

31 Martie, 2011, 23.00 Decadent Glam Party cu special guest star Valerie Renay DJ Set by CLIZA & PAVILION cu proiectie de secvente din filme decadent glam.
Outfit requirements: trashy glamorous flashy gutter.
CONTROL CLUB, Str. Academiei 19, Bucuresti (in Pasajul Victoriei)

UN EVENIMENT REALIZAT DE CONTROL CLUB & PAVILION