4 iunie 2009, 19.00
CONFERINTA
Kristoffer Ardena in dialog cu Razvan Ion: CUM SA FACI IADUL UN LOC MAI BUN

Kristoffer Ardena leaga practica sa artistica de contextul cultural filipinez. Ardena propune o alternativa la perspectiva evolutiei istorice a artei occidentale pentru intelegerea propriei investigatii estetice. Produsul artistic vorbeste despre iad ca o situatie instigatoare care genereaza cai creative. Conferinta va fi structurata in doua parti: proiecte realizate si proiecte viitoare. Artistul va proiecta extrase din lucrarile video recente.


Ardena s-a nascut in Dumaguete (Filipine) in 1976. Lucreaza cu diferite medii (video, fotografie, obiecte, instalatii, desen, etc.). Locuieste si lucreaza in Oviedo si Madrid (Spania). A participat la diferite expozitii si proiecte, printre care Bucharest Biennale 3.

Razvan Ion (n. 1970) este teoretician, curator, manager cultural si activist politic. Este co-editor (impreuna cu Eugen Radescu) al revistei PAVILION, co-director al Bucharesti Biennale, iar in 2008 a fost numit director al PAVILION UNICREDIT- centrul pentru arta si cultura conemporana. A tinut prelegeri la University of California -Berkeley, Headlands Center for the Arts-California, Facultatea de stiinte Politice - Cluj, Academia de Arte - Timisoara, La Casa Encedida - Madrid, Calouste Gulbenkian - Lisabona, etc. Scrie pentru diferite reviste si ziare. In prezent, lucreaza la proiectul curatorial "Exploring the Return of Repression". Traieste si lucreaza in Bucuresti.