Vineri, 13 noiembrie 2009, 19.00
PROIECTIE URMATA DE O SESIUNE DE Q&A CU TRYGVE LUKTVASSLIMO SI DITTE LYNGKAER PEDERSEN
ANONYMOUS NOMAD: TRYGVE LUKTVASSLIMO SI DITTE LYNGKAER PEDERSEN
"Video-ul nostru Anonymous Nomad incepe cu ideea de a duce o viata anonima si inregistreaza cum aceasta idee este modificata, negociata si sacrificata in cautarea umana a integrarii. Printr-o lentila indreptata asurpa aspectelor nomade ale stilurilor de viata tranzitorii, observam sectiune cu sectiune tesutul existentei urbane. Anonymous Nomad se bazeaza pe conversatii cu sase locuitori ai Berlinului in toamna 2008.

O sa prezentam colaborarea noastra, iar apoi vom proiecta filmul. Introducerea se bazeaza pe experientele noastre de a ajunge din punctul A in B si asa mai departe- de la convorbiri incetosate despre anonimitate noaptea tarziu, pe skype sau lecturi cu voce tare unul altuia pe plaja, la DVD-ul din bagajul nostru pe care il deschidem la Pavilion Unicredit. Elementele performative din Anonymous Nomad vor fi reluate pentru introducere si dupa vizionrea filmului, suntem desigur deschisi intrebarilor sau oricarui raspuns."

Filmul are 34 de minute si subtitrare in limba engleza.

Trygve Luktvasslimo este un artist danez, care locuieste in Berlin din 2007. Are o practica artistica de studio extrasa din cultura pop, iar momentan lucreaza cu reflectiile de suprafata in imaginile fotografice ale artistului in copilarie, tese tapiserii in alb si negru si realizeaza sculpturi din denim si materiale sintetice. Trygve a realizat performance-uri la HAU1 in Berlin si la PS122 in New York, a expus la centrul de arta Henie Onstad, din Oslo si la Signal, in Malmo.

Ditte Lyngkaer Pedersen foloseste video, instalatia si colaborarile pentru a explora perceptiile asupra limbajului, identitatii, televiziunii, strategiilor critice si modelelor de schimb. De asemenea, a fost angajata in numeroase colective si proiecte curatoriale pe termen lung, dintre care The production Unit, HOMEWORK si spatiul expozitional rum46 in Arhus. Lucrarile sale video si proiectele colective au fost expuse international, spre exemplu, la Bienala de la Berlin 5, in 2008 si festivalul Loop, din Barcelona. Este nascuta in 1977 si locuieste in Arhus, Danemarca si Berlin.

Imagine: Trygve Luktvasslimo & Ditte Lyngkaer Pedersen, Anonymous Nomad, 2009. Courtesy of the artists.


Sustinut de: