PAVILION a fost situat prima dată în Piața Victoriei, la parterul unei clădiri de apartamente numite hruschiovi (“hruschiovs”), după numele liderului comunist al anilor ’60. Apoi, plasat în mijlocul clădirilor emblematice pentru arhitectura specifică Bucureștiului interbelic și la mică distanță față de zona academică.

Astăzi, PAVILION este un parteneriat curatorial, urmând ideea originală a organizației din 1999.

PAVILION își manifestă actul productiv, funcționând ca o bază de operații sau un conector internațional flexibil și un receptor local.

Bucureștiul este un oraș palimpsest, urmele sale de istorie se întrezăresc până la structura sa, iar aglomerarea pestriță de stiluri este caracteristică și are o tipologie diferită de a altor orașe europene. Transformările și etapele prin care orașul a trecut sunt vizibile în compartimentările unor clădiri ale căror calcane au rămas descoperite, în intervențiile vizibile chiar și în traiectoriile străzilor.

PAVILION este un spațiu independent work-in-progress, un spațiu de producție și cercetare a vizualului, a discursivului și a performativului. Este un spațiu al gândirii critice și care promovează o înțelegere implicată socio-politic a artei și a instituțiilor culturale.

Funcția vitală va rămâne, însă, concretizarea.

Propuneri de proiecte

Programul expozițional este bazat pe concepte curatoriale, mai puțin pe propuneri individuale sau de expoziții. Totuși, dacă doriți să ne informați despre proiectele dumneavoastră vă rugăm să ne scrieți pe adresa: contact[at]pavilionmagazine.org.

[Aici puteți descărca prezentarea organizației]

[PAVILION - centru pentru artă și cultură contemporană este generat de PAVILION și BUCHAREST BIENNALE]